Nieuws

5 tips om Blue Monday tegen te gaan

5 Tips om het “Blue Monday-gevoel” tegen te gaan!!

 

 

5 Tips om het “Blue Monday-gevoel” tegen te gaan!!

 

De term “Blue Monday” werd in 2005 voor het eerst gebruikt door Cliff Arnall, Psycholoog en Life coach op de Universiteit van Cardiff.
Arnall had een formule bedacht waarmee hij beweerde aan te kunnen tonen dat de 3de maandag van de maand januari de dag van het jaar zou zijn dat mensen zich het meest neerslachtig of weemoedig zouden voelen.
Hij baseerde zich hiervoor op een aantal factoren, zoals de inkomsten van de mensen, de donkere, sombere dagen, het afhaken voor de goede voornemens, het hunkeren naar vakantie,…

Om de mensen te inspireren creëerde hij Blue Monday, zodat ze zich zouden motiveren om met een positieve ingesteldheid de toekomst tegemoed zouden gaan.

 

Of de theorie van Arnall klopt of niet laten we in het midden, we geven je wel een aantal tips mee om dit “Blue Monday-gevoel” om te vormen tot iets positiefs:

1. Go into the wild

Blijf niet in je zetel hangen, maar trek de natuur in en snuif de fytonciden op die een fantastisch effect hebben op onze gemoedstoestand en goed zijn voor lichaam en geest. Niks zo fijn als een leuke boswandeling of een tochtje door de velden met het geluid van de kabbelende beekjes op de achtergrond.

 

2. Keep on moving

strand sporten
Door aan sport te doen, maakt je lichaam een aantal stoffen aan zoals endorfine dat een invloed heeft op je stressniveau en serotonine, ook wel het gelukshormoon genoemd, dat je een blij gevoel geeft.
Je hoeft géén marathon te lopen, door 10 minuten te bewegen heb je je serotonineniveau al een flinke boost gegeven.

 

3. Smell the happiness.

Het is wetenschappelijk bewezen dat een aantal geuren je gemoedstoestand kunnen beïnvloeden.

Je kan bijvoorbeeld een aantal druppels van de onderstaande Etherische oliën verdampen, zodat de heerlijke geuren zich kunnen verspreiden in huis.
Citrusgeuren, zoals Sinaasappel, Mandarijn en Citroen kunnen stress verminderen, Lavendel olie heeft een kalmerend effect en jasmijn stimuleert de stemming. Ook de synergie van onze Relaxing olie en Anti-stress olie zijn zeer aan te raden.

 

4. Comfort food?? Go for brainfood

Kies bij de maaltijd wat vaker vis , zoals zalm of tonijn, rijk aan omega-3 wat goed is voor de concentratie.
Groene bladgroenten zoals boerenkool bevatten veel magnesium. Magnesium zorgt voor een daling van het stressniveau.
Naast een gevarieerd en gezond eetpatroon kan je een aantal extra’s toevoegen, zoals bessen en noten.
Bessen zitten vol met antioxidanten die een possitief effect hebben op de hersenen en walnoten bevatten zink en omega-3 die de creativiteit stimuleren.

Nood aan wat extra vitamientjes??

B-complex forte van Physalis, een hooggedoseerd complex met alle B-vitamines in hun biologisch actieve, best opneembare vorm.
Deze formule bevat o.a. Vitamine B2, B3, B5, B6 en B12 die bijdragen tot de vermindering van vermoeidheid en gekend zijn voor hun ondersteuning van het zenuwstelsel.

Magnes+ formule met 350mg Magnesium dat bijdraagt tot de vermindering van vermoeidheid en samen met Calcium van belang zijn voor de zenuwfuncties.

Multi A- Z van Physalis met 12 vitamines en 9 mineralen, waaronder vitamines B, magnesium, ijzer en foliumzuur die bijdragen tot de vermindering van vermoeidheid.

 

5. Give a little, Thake a little

Geluk zit in de kleine dingen wordt vaak gezegd.
Een cadeautje geven maakt mensen blij.
Verras de mensen rondom je met een mooi geschenkje of een bos bloemen en tracteer jezelf op iets leuks.
Gun jezelf die leuke trui, dat goed boek. Verwen je met iets lekkers of geniet van iets kleins , zoals een lekker kopje koffie.

Hoe ga jij om met het Blue Monday-gevoel? Heb je nog leuke tips? Laat dan zeker je reactie achter.

Wil je graag een product uitproberen?

Om je op weg te helpen geven we je een eenmalige kortingscode van 10% op de bovenvermelde producten.

Deze code kan je gebruiken: Blue

De Bie natuurproducten Natuurlijk goed.